fbpx

VNS Analyse

VNS-ANALYSE / STRESSMETING

De analyse van het vegetatieve zenuwstelsel is een diagnostische methode om ziektebeelden in een vroegtijdig stadium op te sporen, zelfs wanneer andere onderzoeksmethoden volledig negatief zijn.

Het vegetatieve zenuwstelsel (VNS) is het controlecentrum in de hersenen dat organen en orgaansystemen reguleert en controleert. Vitale functies zoals bloedsomloop, ademhaling, de bloeddruk en het immuunsysteem worden door het VNS aangestuurd.

Het VNS heeft 2 belangrijke mechanismen om te reguleren. Dit zijn de sympathicus en parasympathicus. De sympathicus is ons gaspedaal en de parasympathicus de rem. Deze systemen moeten in evenwicht zijn, wil het lichaam kunnen reguleren.

De staat van beide systemen is meetbaar via de hartfrequentievariabiliteit. Deze wetenschappelijk onderbouwde meting laat reeds in een vroeg stadium zien of het lichaam in staat is om met belastingen zoals stress, infecties etc. kan omgaan.

Indien er een disbalans tussen deze 2 systemen bestaat, kan dat leiden tot ziekte in de meest brede zin van het woord.

hero

Wie zijn wij?

Aansluitend op uw wensen en behoeftes bieden wij  verschillende pakketten aan. 

Conny Schroevers

COACHING EN HYPOXIE / IHHT

 

 

 

 

 

 

 

Marie-Chantal Inja

HYPOXIE / IHHT EN ONDERSTEUNING

 

 

 

 

 

 

 

Thijs INja

SPORT EN HYPOXIE / IHHT

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de effecten?

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft echter sterk gezondheid bevorderende effecten op ons lichaam.

Marie-Chantal Inja

Medische ondersteuner