fbpx

mentale coaching

mentale coaching Goes

Coaching is erop gericht inzicht te krijgen in jezelf en in het effect van gedrag op anderen. Dit veronderstelt dat je in staat bent over jezelf na te denken. Wat te doen als je weinig zelfreflectie hebt. Mensen komen vaak in de problemen door de keuzes die ze maken. In onze begeleiding ligt onze focus op;

 • Je eigen gevoelens en behoeftes
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Welke gevoelens je onderdrukt
 • Welke rol je hebt en welke je wilt aannemen

We gebruiken een vragenlijst over leefstijl en gezondheid om inzicht te krijgen in de oorzaak van de klachten. We stellen samen een plan op van hetgeen effectief, wenselijk en haalbaar is.

Burn-out en stress

Spanning en stress zijn een natuurlijk proces in het leven waar ieder mens wel eens last van heeft en nodig heeft om te kunnen functioneren. Stress op korte termijn zorgt voor een tijdelijke verhoging van het aanmaken van adrenaline. Op lange termijn maak je cortisol aan, cortisol regelt de afbraak van verschillende eiwitten en de aanmaak van glucose. Het hormoon beïnvloedt verder de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de werking van het afweersysteem. Het langdurig aanmaken van cortisol kan bijdragen in het ontwikkelen van een burn out.

Een burn-out wordt veroorzaakt door langdurige emotionele overbelasting, dit zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk zo vermoeid raakt dat zelfs de kleinste dagelijkse activiteiten onuitvoerbaar zijn.

klachten, die erbij horen  zijn

 • Vermoeidheid en uitputting
 • Niet meer met plezier naar je werk gaan
 • Slaapproblemen
 • Vergeetachtigheid
 • Emotionele overgevoeligheid
 • Piekeren
 • Niet meer kunnen genieten van dingen
 • Verandering in libido
 • Chaotisch denken en handelen
 • Hoofdpijn/ Nekpijn
 • Verminderd immuunsysteem
 • Verandering van eetlust

Onze aanpak bij burn-out en stres

Om de burn-out en/ of stress klachten te verminderen is het van belang de lichamelijke en geestelijke draagkracht te verstrekken. Om de lichamelijke
draagkracht te vergroten kan u gebruik maken van onze sportprogramma’s met ondersteuning van onze personal trainer.
Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van hypoxie therapie, dit ondersteund in het herstellen van het lichaam.
Een voorbeeld hiervan is de uitgeputte bijnier te ondersteunen en de weerstand te verhogen. De emotionele en de geestelijk draagkracht zullen ook vergroot moeten worden om de burn-out en/ of stress klachten te verhelpen. Hierin wordt u ondersteund tijdens een coaching traject met onze coach, die hiervoor speciaal is opgeleid.

Mentale Coaching

doorbraakcoaching

Veel van ons leven functioneren we op de automatische piloot; we denken niet echt na over de dingen die we doen. Onze gedachtes sturen ons gedrag en zo leven we ons leven. Vaak heb je al voldoende signalen van je lijf gekregen, maar die negeer je met je gedachtes. Je voelt je niet goed, krijgt klachten, energie lekt weg of je wordt ziek.
In deze coaching leer je in 4 stappen te luisteren naar je lichaam en beslis je wat je met deze signalen gaat doen
Doorbraakcoaching helpt je die patronen te doorbreken, mits je dat wilt, de signalen serieus wilt nemen en keuzes te maken voor de toekomst
De coaching is erop gericht de geest te stimuleren, anders te denken en flexibiliteit te ontwikkelen om blokkades te doorbreken.
Holististisch werken staat hierin centraal, op mentaal, emotioneel en fysiek gebied, met als uitgangspunt op 3 niveaus gezond zijn. Hoofd, hart en buik leren samen te werken.
Hersenen kunnen veel effectiever gebruikt worden door het ontwikkelen van mentale kracht en focus.

Werkwijze;

 • Intakegesprek met de deelnemer
 • 4 stappenplan
 • Evaluatiemoment
 • Vervolg of aanpassing programma
 • Afronding, feedback en follow-up

Het resultaat is afhankelijk van de snelheid, bereidheid en proces van de deelnemer
De deelnemer bereidt de sessies voor, door iedere stap uit te werken. We beslissen samen wanneer de volgende stap gemaakt kan worden.
De afspraken worden 2 weken van tevoren gepland, zodat de deelnemer zich goed kan voorbereiden, mits een snellere afspraak noodzakelijk is. De coach helpt je inzicht te krijgen in je gedachtes en te onderzoeken naar bevorderende en belemmerende gedachtes. Vanuit gedachtes worden emoties voelbaar. Aandacht voor deze emoties en deze niet wegstoppen maar accepteren dat ze er zijn, geeft ruimte voor nieuwe gedachtes en overtuigingen. De coach begeleid je in dit proces, waardoor er een doorbraak komt. De coach ondersteunt in het maken van “nieuwe “keuzes, wat helpend is in gezondheid en welzijn.

Een krachtige methode 
De structuur van het proces, de begeleiding van de coach en de veranderingsbereidheid van de deelnemer zijn van invloed op het resultaat.
Focus met hoofd, hart en buik. Je hoofd zit vol met gedachtes, creëer vanuit verbeelding en dromen je focus. Je hart staat voor passie, ervaar vanuit welke intentie je keuzes maakt. Je buik staat voor wilskracht en verbinding, belangrijk in de stap, die je gaat zetten.

Mentale Coaching en IHHT (hypoxietraining)

Stel dat je lichaam slimmer is dan je hoofd en je lichaam gaat nee zeggen. Luister je dan naar je lichaam en wat zou dat betekenen? Vaak ben je dan al een tijdje over je grens gegaan. Dit heeft vaak te maken met je normen, waarden en overtuigingen. Je hoofd zegt doorgaan, maar je lichaam geeft klachten aan.

De oorzaak van oververmoeidheid  ligt vaak in het negeren van je eigen behoeftes en doen wat de ander van je vraagt. Het (langere tijd) onderdrukken van emotie en behoeftes zorgt voor stress in het lichaam. Dit is zowel bewust als onbewust. Je hoofd heeft invloed op je lichaam en andersom. De omgeving heeft invloed op hoe we ons voelen. Stress is een belangrijke oorzaak van vele ziektes en ontstaat door een conflict tussen behoefte aan jezelf zijn en erbij willen horen. Je last hebt van geheugen- en concentratiestoornissen, 
vermoeidheid en voortijdige uitputting. Stoornissen van het hormonale evenwicht, slaapproblemen en angst-/paniekaanvallen en depressie.
Mogelijk heb je dan een mitochondriale aandoening.

Zuurstof is het meest belangrijke element om in leven te kunnen blijven. Maar wat gebeurt er indien de zuurstofvoorziening in ons lichaam niet optimaal is? Een zeer belangrijk gevolg van zuurstoftekort (chronische hypoxie) is het verlies van energie. IHHT vernietigt opzettelijk beschadigde oude mitochondriën en bevordert tegelijkertijd de reproductie van nieuwe, gezonde mitochondriën.

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft echter sterk gezondheid bevorderende effecten op ons lichaam;

 • Verhoging van fysieke en mentale prestaties
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Meer celenergie 

Hypoxie versterkt je systeem en coaching maakt je bewust van “ slechte” gewoontes en keuzes maken op mentaal, fysiek en sociaal gebied.

Ervaar het effect van deze combinatie!

Conny Schroevers

Ik heb van mijn favoriete bezigheid mijn werk gemaakt; praten.

Coach