fbpx

Coaching en Hypoxie

COACHING EN HYPOXIE /IHHT BIJ (OVER) VERMOEIDHEIDSKLACHTEN

Stel, dat je lichaam slimmer is dan je hoofd en je lichaam gaat nee zeggen. Luister je dan naar je lichaam en wat zou dat betekenen? Vaak ben je al dan een tijdje over je grens gegaan. Deze hebben vaak te maken met je normen waarden en overtuigingen. Je hoofd zegt doorgaan, maar je lichaam geeft klachten aan.

De oorzaak van oververmoeidheid, of burnout ligt vaak in het negeren van je eigen behoeftes en doen, wat de ander van je vraagt. Het (langere tijd)onderdrukken van emotie en behoeftes zorgt voor stress in het lichaam. Dit is zowel bewust als onbewust. Je hoofd heeft invloed op je lichaam en andersom. De omgeving heeft invloed op hoe we ons voelen. Stress is een belangrijke oorzaak van vele ziektes en ontstaat door een conflict tussen behoefte aan jezelf zijn en erbij willen horen.

Je last hebt van geheugen- en concentratiestoornissen
vermoeidheid en voortijdige uitputting. Stoornissen van het hormonale evenwicht, slaapproblemen  en angst/ paniekaanvallen, depressie
Mogelijk heb je dan een mitochondriale aandoening.

 

Zuurstof is het meest belangrijke element om in leven te kunnen blijven. Maar wat gebeurt er indien de zuurstofvoorziening in ons lichaam niet optimaal is? Een zeer belangrijkrijk gevolg van zuurstoftekort (chronische hypoxie) is het verlies van energie. IHHT vernietigt opzettelijk beschadigde oude mitochondriën en bevordert tegelijkertijd de reproductie van nieuwe, gezonde mitochondriën.
Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft echter sterk gezondheid bevorderende effecten op ons lichaam.

  • Verhoging van fysieke en mentale prestaties
  • Versterking van het immuunsysteem
  • Meer celenergie

Hypoxie versterkt je systeem, coaching maakt je bewust van “ slechte” gewoontes en keuzes maken op mentaal, fysiek en sociaal gebied.

Coaching is er op gericht inzicht te krijgen in jezelf en in het effect van gedrag op anderen. Dit veronderstelt dat je in staat bent over jezelf na te denken. Wat te doen als je weinig zelfreflectie hebt. Mensen komen vaak in de problemen door de keuze, die ze maken. In onze begeleiding ligt onze focus op;

  • Je eigen gevoelens en behoeftes
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Welke gevoelens, je onderdrukt
  • Welke rol je hebt en welke je wilt aannemen

We gebruiken een vragenlijst over leefstijl en gezondheid, om inzicht te krijgen in oorzaak van de klachten. We stellen samen een plan op, wat effectief, wenselijk en haalbaar is.


ERVAAR HET EFFECT VAN DEZE COMBINATIE

Conny Schroevers

Ik heb van mijn favoriete bezigheid mijn werk gemaakt; praten.

Coach