fbpx

Manage je gezondheid

Bewegen en sporten is gezond

We weten het allemaal, bewegen is goed voor iedereen, jong en oud. Kom bij ons centrum kennis maken en vraag welke programma’s wij kunnen aanbieden.

Wij hebben een personal trainer, leefstijlcoach en fysiotherapeut, die samen met jou/u kunnen kijken wat sporten en bewegen kan doen.

Sporten en bewegen is goed, om de conditie op peil te houden, om je kracht te behouden en je gaat je er goed bij voelen.  Tijdens een behoorlijke inspanning produceer je endorfine , dat een ontspannen gevoel veroorzaakt en pijn onderdrukt. Hoe vroeger je begint met sporten en bewegen, hoe meer van de positieve effecten je gaat ervaren. Ook in een programma van verwerken van emoties heeft sport een positieve bijdrage. Bij stress en burn-out kunt u bij ons aankloppen.

 

Conny Schroevers

“Ik heb van mijn favoriete bezigheid mijn werk gemaakt; praten.”

Conny mentale Coach

Onze integrale aanpak bij burn-out en stress

Spanning en stress zijn een natuurlijk proces in het leven waar ieder mens wel eens last van heeft en nodig heeft om te kunnen functioneren. Stress op korte termijn zorgt voor een tijdelijke verhoging van het aanmaken van adrenaline. Op lange termijn maak je cortisol aan, cortisol regelt de afbraak van verschillende eiwitten en de aanmaak van glucose. Het hormoon beïnvloedt verder de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de werking van het afweersysteem. Het langdurig aanmaken van cortisol kan bijdragen in het ontwikkelen van een burn out. Een burn-out wordt veroorzaakt door langdurige overbelasting, dit zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk zo vermoeid raakt dat zelfs de kleinste dagelijkse activiteiten onuitvoerbaar zijn

Om de burn-out en/ of stress klachten te verminderen is het van belang de lichamelijke en geestelijke draagkracht te verstrekken. Om de lichamelijke
draagkracht te vergroten kan u gebruik maken van onze sportprogramma’s met ondersteuning van onze personal trainer. Er is een verpleegkundige werkzaam in ons centrum, die op bijzondere wijze samen met u op zoek gaat naar de oorzaak van het probleem en u ondersteunt in het proces naar welzijn en welbevinden. Ook wordt  u ondersteund door onze stress en rouwcounseler, die hiervoor speciaal is opgeleid.