Medische hypoxie

Werken met hypoxie

Celtraining met zuurstofinterval hypoxie-hyperoxie training (IHHT)

De mens bestaat uit ongeveer 70 biljoen cellen. In iedere enkele cel vinden 30.000 tot 100.000 biochemische reacties plaats per seconde. De mens produceert hiermee een onvoorstelbare hoeveelheid aan intracellulaire biochemische processen. In dit hoog complexe systeem neemt zuurstof een belangrijke plaats in.

Zuurstof is het meest belangrijke element om in leven te kunnen blijven. Maar wat gebeurt er indien de zuurstofvoorziening in ons lichaam niet optimaal is?

Chronisch zuurstofgebrek, wat in een zeer veel ziekteprocessen een grote rol speelt, heeft een verstorende invloed op onze HPA-as (Hypothalamus-Hypofyse-Bijnier as) Ontregeling van het hormoonsysteem, een verstoorde koolhydraat en vetstofwisseling, het ontstaan van ontstekingen, het verminderen van de slijmvliesimmuniteit enz. enz. zijn het gevolg.

De behandeltherapie

Thijs met slang kopiëren

De medische begeleiding wordt in samenwerking met de therapeut verder vormgegeven in ons centrum.

De combinatie van hypoxie en bemertherapie wordt vaak gecombineerd, en werkt versterkend op het immuunsysteem en de aanpak van de problematiek.

De coordinatie van het behandelproces en de voortgang, wordt in ons centrum zorgvuldig gerapporteerd en besproken. Aanpassingen worden bijgehouden.

Persoonlijke aandacht, het bespreken van het behandelproces, en ondersteunen op mentaal, psychisch en sociaal gebied krijgt hier voldoende aandacht.

De kracht van methodisch werken, daar waar nodig het plan bijstellen en een luisterend oor van onze verpleegkundige mag u verwachten.

ERVAAR AANDACHT EN ONDERSTEUNING  EN DE KRACHT VAN DE WERKING VAN HYPOXIE

We gebruiken de vragenlijsten van RP Sanitas Humanus en de expertise van Izak Riedijk van the Innnersense.

Deskundige begeleiding van een hoog opgeleide professional in werken aan herstel en uw lichaam in balans, mag u hier verwachten.

Wie zijn wij?

Aansluitend op uw wensen en behoeftes bieden wij een verschillend pakket aan. 

Conny Schroevers

COACHING EN HYPOXIE /IHHT

 

 

 

 

 

 

 

Marie Chantal Inja

HYPOXIE /IHHT EN ONDERSTEUNING

 

 

 

 

 

 

 

Thijs INja

SPORT EN HYPOXIE/IHHT

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de effecten?

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft echter sterk gezondheid bevorderende effecten op ons lichaam.

Marie-Chantal Inja

Medische ondersteuner