fbpx

Stress verminderen

Stress verminderen bij Tracio

Heeft u last van stress klachten en wilt u deze laten behandelen? Maak gebruik van ons coachingstraject in combinatie met hypoxie en eventuele ondersteuning met sport.

Wat is stress?

Stress is een reactie van het lichaam op bedreigingen, waarbij het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt. Cortisol heeft verschillende effecten op het lichaam, waaronder een verhoging van de hartslag en bloeddruk, een verhoogde ademhaling en een verhoogde bloedtoevoer naar de spieren. Dit is nuttig in situaties waarin snel actie nodig is, zoals bij gevaar, maar als stress te vaak of te lang aanhoudt, kan dit leiden tot lichamelijke en geestelijke problemen.

Wanneer het lichaam onder stress staat, zal het cortisol niveau toenemen en dit kan leiden tot verstoringen in de bloedsomloop.

Hoe stress verminderen?

Om deze neerwaartse spiraal te doorbreken, is het belangrijk om stress te verminderen en het zuurstofniveau in het lichaam op peil te houden. Dit kan worden bereikt door regelmatig te bewegen, gezonde voeding te eten, te ontspannen en genoeg te slapen.

Het is belangrijk om stress te verminderen en het zuurstofniveau in het lichaam op peil te houden door ondersteuning te bieden aan de bijnieren.

Wordt stressbestendig met hypoxietherapie!

Hypoxietherapie, ook wel bekend als IHHT-therapie, kan helpen bij het verminderen van stress door de productie van stresshormonen, zoals cortisol, te verminderen en de productie van anti-stresshormonen te verhogen. Het werkt door het blootstellen van het lichaam aan verminderde zuurstofniveaus, wat het lichaam aanzet tot een verhoogde productie van rode bloedcellen en verbeterde zuurstof transport. Hierdoor verbetert de zuurstofopname en distributie in het lichaam, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de fysieke en mentale prestaties. Bovendien kan hypoxietherapie ondersteuning bieden aan de darmen, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van het welzijn.

Meer informatie?

Wat zijn de effecten?

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft sterk gezondheidsbevorderende effecten op ons lichaam.

Tracio

Centrum Integrale Ondersteuning