fbpx

INTERMITTENT HYPOXIETHERAPIE

Nobelprijs

Celtraining met zuurstofinterval hypoxie-hyperoxie training (IHHT)

In 2019 heeft het onderzoek naar hoe cellen in aanraking komen met zuurstof en zich daaraan aanpassen de nobelprijs voor geneeskunde gewonnen. Dit resulteerde in de ontwikkeling van zuurstoftherapie. Volgens het Nobel-comité is het lang onduidelijk geweest hoe cellen zich aanpassen aan de hoeveelheid zuurstof en geeft het werk van de drie wetenschappers meer inzicht in de moleculaire mechanismen die een rol spelen bij de zuurstoftoevoer.

Bij Intermittent Hypoxie Training (ook wel zuurstoftherapie) wordt zuurstofrijke en zuurstofarme lucht met elkaar afgewisseld. Dit is te vergelijken met trainen of sporten in de bergen.

Dit proces stimuleert het lichaam om meer rode bloedcellen aan te maken. Wat zorgt voor een energieker gevoel en stimuleert het immuunsysteem.

Werking Hypoxie

Wat houdt een hypoxie behandeling in?

Zuurstof is essentieel voor het functioneren van ons lichaam. De ingeademde zuurstof, komt via de longen in het bloed. Via het bloed gaat het naar de plaatsen waar energie nodig is, zoals de spieren, de hersenen etc. Bij chronische hypoxie krijgt het lichaam of delen van het lichaam voor langere tijd onvoldoende zuurstof, waardoor er een energietekort ontstaat. Dit kan leiden tot vermoeidheid, verstoringen in het immuunsysteem of chronische ontstekingen.

Gedurende de intermittent hypoxie training wordt zuurstofrijke en zuurstofarme lucht afgewisseld. Wat vergelijkbaar is met hoogtetraining. Tijdens hoogtetraining komt je in aanraking met zuurstofarme lucht, dit stimuleert het lichaam om meer rode bloedcellen aan te maken, waardoor er meer zuurstof getransporteerd kan worden. Wanneer er daarna zuurstofrijke lucht wordt ingeademd is de opnamecapaciteit van spieren en organen hoger en is de stofwisseling beter. Dit leidt tot meer uithoudingsvermogen, meer energie en sneller herstel van ziekte.

OVer Tracio

De missie van Tracio is dat ieder individu zich (weer) gezond en krachtig gaat voelen en  balans ervaart op mentaal, fysiek en sociaal niveau. Vertrouwen hebben in eigen kwaliteiten, met ondersteuning vanuit TRACIO, daar waar nodig.

We werken vanuit holisme, en gaan uit van de definitie van positieve gezondheid van Machteld Huber. 
Tracio richt zich op fit worden, fit zijn en fit blijven, ondersteuning in de weg naar-of behoud van gezondheid.

Meer informatie?

Ieder lichaam is anders, daarom leggen we je graag persoonlijk uit wat Hypoxie therapie voor jou kan betekenen. Laat je gegevens achter en ontvang vrijblijvend extra informatie.

Wat zijn de effecten?

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft sterk gezondheidsbevorderende effecten op ons lichaam.

Tracio

Centrum Integrale Ondersteuning