fbpx

Longcovid klachten?

Behandeling van Long Covid-symptomen

Wij zijn er om mensen met Long Covid-symptomen te helpen en vervelende symptomen zoals vermoeidheid, somberheid, benauwdheid en hoofdpijn te verminderen. Om dit te bereiken hebben we verschillende pakketten samengesteld die gebaseerd zijn op het principe van hypoxie.

Hoe werkt hypoxie?

Onze organen werken optimaal als ze voldoende zuurstof krijgen. Wanneer het lichaam gedurende een langere tijd niet genoeg zuurstof krijgt, kan dit leiden tot een energietekort. Dit is waar hypoxie om de hoek komt kijken. Hypoxie is het verminderen van de zuurstoftoevoer naar het lichaam, wat ervoor zorgt dat het lichaam extra rode bloedcellen aanmaakt. Dit vergroot de opnamecapaciteit van zuurstof in de spieren en organen, waardoor het uithoudingsvermogen, de energie en het herstel verbeteren.

Hoe wij Long Covid-symptomen behandelen

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende pakketten die we aanbieden om mensen met long covid weer op weg te helpen en van vervelende symptomen zoals vermoeidheid, somberheid, benauwdheid en hoofdpijn af te helpen.

Pakketten en proces

We hebben verschillende pakketten samengesteld om mensen met long covid te helpen. Onze behandeling begint met het optimaliseren van de zuurstoftoevoer naar de organen van het lichaam. Dit is een cruciaal aspect van onze behandeling, omdat organen optimaal werken wanneer ze voldoende zuurstof krijgen.

Eerste fase: Hyperoxie-sessies (2 weken)

In de eerste fase van het programma, die twee weken duurt, zullen dagelijkse hypoxiesessies plaatsvinden met de nadruk op hyperoxie, waarbij zuurstofrijke lucht wordt toegediend. Hierdoor krijgt het lichaam een boost en kunnen organen meer zuurstof opnemen om te herstellen. De fase omvat een test vooraf en 10 sessies met het hoogste zuurstofpercentage, met een maximum van 85 grens. Elke sessie bestaat uit 4 minuten zuurstofrijke lucht en 1 minuut zuurstofarme lucht.

Tweede fase: Opnamecapaciteit verhogen (5 weken)

In de tweede fase van het programma, die vijf weken duurt, ligt de nadruk op het verhogen van het uithoudingsvermogen en de opnamecapaciteit van zuurstof. De saturatie zal hierbij geleidelijk worden verlaagd naar maximaal 78%. Dit wordt bereikt door enkele minuten zuurstofarme lucht af te wisselen met zuurstofrijke lucht. Hierdoor maakt het lichaam extra rode bloedcellen aan, vergelijkbaar met trainen in de bergen, die nodig zijn om zuurstof te transporteren. Als vervolgens zuurstofrijke lucht wordt toegediend, neemt de opnamecapaciteit van spieren en organen toe. Tijdens deze fase vinden twee sessies per week plaats van 40 minuten. De eerste drie sessies hebben een saturatie van 85%, gevolgd door twee sessies van 82%, twee sessies van 80%, en drie sessies van 78%.

Derde fase: Onderhoudsperiode (onbepaalde duur)

In de derde fase van het programma, de onderhoudsperiode genoemd, begint men met één sessie per week van 60 minuten. Na vier weken zal samen met de zorgvrager worden gezocht naar de passende frequentie, die kan variëren van één sessie per week tot één sessie per maand, afhankelijk van het pakket. Als deze fase niet is inbegrepen in het pakket, kan er gekozen worden voor een rittenkaart of losse sessies.

Bemer

De Bemer zal bij elke sessie worden ingezet. Dit is een mat die de pompbeweging van de kleinste bloedvaatjes in je lichaam stimuleert. Dit ondersteunt het lichaam bij het transporteren van alle voedingsstoffen en zuurstof en ondersteunt bij de afvoer van de stofwisselings

Meer over Bemer –>

De pakketten

Pakket 1

€ 1835,-

 • Intake en test Tracio
 • Uitlezen amamneselijst RP
 • Conclusie/adviezen bespreken
 • 24 sessies (alle 3 de fases) hypoxie. Dit duurt 11 weken

Pakket 2

€ 2155,-

 • Intake en test Tracio
 • Uitlezen amamneselijst RP
 • Conclusie/adviezen bespreken
 • 24 sessies (alle 3 de fases) hypoxie
  Dit duurt 11 weken
 • 0-meting, 2 x personal training + trainingsschema (start in onderhoudsfase)
 • Gebruik Bemer na sport (2x 25)

Pakket 3

€ 3055,-

 • Intake en test Tracio
 • Uitlezen amamneselijst RP
 • Conclusie/adviezen bespreken
 • 24 sessies (alle 3 de fases) hypoxie. Dit duurt 11 weken
 • 4 extra onderhoud-hypoxie sessies extra (naar eigen gevoel indelen, tijdens het sporten)
 • 0-meting, 10x personal training + trainingsschema
  (start in onderhoudsfase)
 • Gebruik Bemer na sport

Andere Disciplines

Vooraf

Voorafgaand aan ieder pakket MOET de anamneselijst van RP worden afgenomen. Hierbij krijgt iedereen voedingsadviezen en supplementen op maat.

Extra meting

Nadien kan gekozen worden voor nog een meting om de vooruitgang en/of onderdelen waar nog aan gewerkt moet worden te ontdekken.

Personal training

Ook kan nadien gekozen worden voor personal training. Zowel enkele sessies/ met schema om weer op gang te komen en aan te sterken. Of een volledig traject van enkele maanden. Daarna kan gekozen worden voor rittenkaarten of losse trainingen.

Mentale coach

Tijdens het traject kan er bij symptomen als somberheid ook behoefte zijn aan een mentale coach. Voor deze klanten bieden wij in combinatie met een van onze pakketten rittenkaarten aan voor mentale coaching. De rittenkaarten zijn beschikbaar voor 5 sessies tegen een prijs van 375 euro en voor 10 sessies tegen een prijs van 700 euro. Losse sessies kunnen ook worden geboekt tegen een tarief van 85 euro per sessie.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wat zijn de effecten?

Het kortdurend toepassen van een gecontroleerde hypoxie heeft sterk gezondheidsbevorderende effecten op ons lichaam.

Tracio

Centrum Integrale Ondersteuning