fbpx

Werking bemer

BEMER THERAPIE

WAT IS BEMER THERAPIE?

Bemer therapie: Met behulp van elektromagnetische pulsen wordt de pompende beweging van de fijne bloedvaten gestimuleerd en wordt de bloedstroom in het betreffende gebied weer op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen en zijn in staat hun taken uit te voeren. Bijvoorbeeld ziekten en pijn bestrijden, wonden dichten, energie ter beschikking stellen voor lichamelijke en geestelijke prestaties of het algemene welzijn herstellen. Bij de behandeling gaan we er vanuit, dat we werken met de mat. Voor plaatselijke behandeling wordt er met kleinere hulpmiddelen gewerkt. Bemer therapie is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelfgenezend en herstellend vermogen van het lichaam. De bloedsomloop voorziet het lichaam namelijk van voedingsstoffen en zuurstof, 75% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie). Daar voorzien bloedcellen weefsel en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af. De lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan- en afvoerproces.
Bemer Therapie

WAAROM KIEZEN VOOR BEMER THERAPIE?

Door veel stress, te weinig slaap, een eenzijdig dieet, ongezonde leefgewoontes, ziekten en het natuurlijke verouderingsproces worden de pompende bewegingen van de fijne bloedvaten steeds langzamer. Dit scenario geldt voor de meeste mensen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer weefsel en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen, gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit met pijn, stemmingswisselingen en ziekten tot gevolg. De fysische vasculaire therapie van Bemer therapie kan dit proces binnen de natuurlijke grenzen tegengaan.

Bemer therapie vormt ook een waardevolle ondersteuning voor zowel amateur- als professionele sporters. Door de juiste wijze van doorbloeding van de fijnste bloedvaten kunnen warming-up en cooling-down korter zijn, herstelt het lichaam sneller en is de training uiteindelijk effectiever.

Tijdens sportieve activiteiten hebben spieren veel behoefte aan energie terwijl de hersenen tijdelijk met wat minder toe kunnen. Tijdens het leren is het precies omgekeerd. Met behulp van de pompbeweging van de kleinere bloedvaten kunnen de bloedcellen hun werk doen, met name daar waar het op dat moment het meeste nodig is. Het resultaat mag gezien worden. Het afweersysteem wordt sterker, de lichamelijke en geestelijke prestaties nemen toe, ziekten worden beter bestreden en medicijnen komen sneller aan op de plek waar ze hun werk kunnen doen.

Bemer therapie kan voor alle gangbare geneeskundige en genezingsmethodes aanvullend worden ingezet. 

Voor vragen over Bemer therapie klikt u op onderstaande knop.